fbpx

Este foarte accesibilă – un container de locuit finisat interior costă între 3100 -4000 euro de 6m /2,4 m în funcție de varianta aleasă. Include cheltuielile de transport și montaj. Containerele sunt complet echipate cu pardoseli ( OSB + linoleum) tâmplărie pvc interior și exterior. Pereții exteriori sunt din panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică de 60 mm, plafonul este izolat cu panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică de 40 mm iar comanda și amplasarea locuinței se realizează în maxim 30 zile. În funcție de pretenții și de buget, în timp, se pot face mai multe optimizări a acestei variante însă prețul dat este pe detaliile tehnice specificate mai sus, dar se poate opta pentru grosimea stratului de spumă poliuretanică de 80 mm sau 100 mm ceea ce oferă o mai bună izolație termică și fonică. Unele firme au baia completă ( wc, lavoar, cabina de duș) și instalația electrică cu prize și becuri inclusă în ofertă.

Poți amplasa pe rând câte containere îți permiți și de câte ai nevoie.

Pot fi eficientizate termic în diferite variante, treptat după buget.

În final când mai ai buget casa ta din containere va arăta ca una „ tradițională”. Poate fi izolată pe exterior cu polistiren și acoperită cu acoperiș „clasic” dându-i un design dorit.

Să facem un scenariu… să presupunem că cei doi căsătoriți lucrează amândoi. Dacă stau cu socri să estimăm că ar trebui să facă o economie lunară măcar de 250 euro cât ar fi fost chiria lor dacă optau împrumut la bancă. Deci într-un an 3000 euro economisiți. În 2 ani „ se pot muta la casa lor ” dacă economiile de la nuntă le permite să cumpere un minim de teren, să toarne câțiva stâlpi de beton pe care vor fi amplasate containerele, și să facă proiectul casei.

Treptat în următorii 3- 4 ani ar trebui să mai poată economisi încă de 3 containere și să mai amplaseze un dormitor ( 1 container) și din 2 containere să compună un living de 4,8m /6m. Să nu uităm de alte dotări ( centrală termică cu calorifere) aprox 1000 -2000 euro.

Deci în 5 ani ar putea avea o casă de 72mp. Desigur căci munca nu se oprește aici… casa poate fi amenajată și optimizată termic în diferite variante… dar nu uitați puteți face doar ceea ce vă permite bugetul și nu sunteți datori băncii.

Optimizări …în timp..

  • Acoperiș aproximativ 1500 – 1700 euro.
  • Izolație exterioară cu polistiren de 10 cm aproximativ 1200-1500 euro.
  • Izolație interioară cu plută de 4 cm + finisaje de rigips la pereții exteriori preț aproximativ 1800-3000 euro.
  • Izolație pardoseală cu plută + montaj parchet aproximativ 2000 euro ( 1000 euro parchetul + 1000 euro pluta).

Deci continuând economiile în următorii 3-4 ani casa voastră ar trebui să arate ca una tradițională cu acoperiș în pante, izolație interioară, izolație exterioară, tencuială și finisaje interioare.

Și acum să tragem linie și să adunăm …timpul și banii.
Timpul…8 -9 ani aveți o casă finisată de 72 mp ( 2 dormitoare, living, baie, bucătărie) și poate vi se par mici…dar uitați-vă la mobilierul amplasat în macheta realizata de noi și veți vedea că este suficient spațiu util, iar casa este eficientă termic deoarece spațiile sunt optime.

Bani…25 200 euro.

Eu văd această variantă mult mai ușoară și optimă dpdv. calitate preț.  Gândiți-vă că la o rată începută la 26 de ani o termini de plătit după 30 de ani ( dacă mai poți plăti ) la 56 ani. Vine însă vremea când copiii cresc și cresc și nevoile lor… merg la facultate deja…nunta lor…casa lor….iar noi ca părinții, încă datori, fără să le putem oferi aproape nici un ajutor financiar.  În această variantă însă, după 10 ani de muncă la casa voastră, ați realizat ceva, aveți o casă și sunteți fără datorii.

Mai lămurim un aspect…să nu credeți că sunt lucruri perfecte pe pământ… nu…fiecare alegere are avantajele și dezavantajele ei…despre acestea vă mai puteți interesa pe internet sau mai urmăriți următoarele postări cu detalii.

Scris inițial pe: Machete Case

Lasă un răspuns