Case din containere modulare de locuit

Case din containere modulare de locuit

Vă mai aduceți aminte povestea ”cei trei purceluși?” Cu siguranță că această poveste a ”încântat” urechile multor copilași. Alții erau de-a dreptul speriați când lupul vine și pune la probă căsuța fiecăruia. Fiecare a construit cum a știut el. Și cum materialele erau diverse fiecare a ales după cum a crezut el. Și astăzi sunt diverse materiale de construcții ieftine și durabile în timp. Este foarte important însă să alegeți în funcție de anumite principii.

Cum aleg cel mai bun material pentru casă am mai scris aici.

Case din containere modulare de locuit

Deși unele materiale de construcție sunt mai ieftine nu înseamnă neapărat că sunt și de proastă calitate. Uneori chiar și materiale scumpe și de calitate dacă nu sunt puse în lucru corect ai cam aruncat cu banii în vânt. De aceea când alegi materiale de calitate alege și meseriași buni. Chiar și cu materiale de construcție ieftine meseriași buni pot construi o casă durabilă în timp și confortabilă.

Dar normele europene de casă nZEB ne obligă să construim casă eficientă energetic. Deci chiar dacă alegeți materiale mai ieftine faceți calcule să știți sigur că locuința dvs se va încadra în normele impuse privind consumul de energie necesar pentru încălzire/răcire. Case din containere modulare de locuit sunt de o mare varietate și la un preț bun.

Așadar nu doar materialul folosit este important ci și grosimea peretelui și modul de punere în lucru a materialelor.

Case din containere modulare de locuit  – casă ieftină din containere

Case din containere modulare de locuit sunt o alternativă ieftină și rapidă pentru tot mai mulți. În ultimul timp designul de case din containere a căpătat noi aspecte iar casele din containere devin o atracție tot mai mare. Fie că alegi containere maritime de locuit standard sau alegi să îți faci casa din containere după proiectul tău poți construi o casă bună.

Preț case din containere maritime

Container modular pentru locuit 5 m x 2,4 m
Container modular pentru locuit 5 m x 2,4 m

Ca idee un preț orientativ la cheie pentru un container de 6 m lungime / 2,4 m lățime / 2,5 m înălțime este în jur de 5000 euro la gata. Adică vine gata bun de folosit. Cu instalații electrice și instalații sanitare incluse acolo unde este baia. Dacă facem un calcul simplu arată cam așa. Total suprafață locuibilă la acest container este de 14,4 mp locuibili. Prețul /mp la cheie este de 347 euro.

Nu știu unde mai poți găsi așa un preț /mp pentru o locuință. Nici apartamentele la etajul 10 nu mai au astfel de prețuri în unele orașe. Sigur că prețurile diferă de la o zonă la alta. Dar făcând o medie acest preț/ mp pentru o locuință este unul ok. Sigur că mai trebuie și terenul unde să îl amplasezi.

Preț casă din 2 containere.

Case din containere modulare de locuit pot fi o alternativă pentru cine nu vrea să investească mulți bani într-o casă. O alternativă de case din containere maritime este și pentru unele locuințe temporare sau case de vacanță. Dacă nu vrei să îți petreci câțiva ani din viață construind, atunci casele din containere maritime sunt o bună opțiune pentru tine. Dacă ar fi să aleg între casele de lemn și casele din containere eu aș alege case din containere.

Din punctul meu de vedere sunt mai durabile în timp, mai ușor de întreținut și prezintă multiple avantaje și la cutremure sau modalitățile de amplasare. Ce m-a întristat pe mine la un moment dat a fost explozia prețurilor la containere de locuit.

Cererea de case din containere a crescut foarte mult în ultimii ani iar producătorii nu au ezitat să crească exponențial prețurile. Chiar și așa soluții ieftine pentru case la cheie – case din containere rămân o variantă accesibilă pentru mulți.

O casă din 2 containere maritime 29 mp poate costa până în 10000 euro. Unii vor spune că e mult dar pentru cei care nu adoră viața la bloc o casă pe teren cu toate necesitățile este o oază de bucurie. Și totuși… este o casă…  Totuși aceasta este cea mai ieftină variantă… dar ia gândește-te că dacă investești 50000 euro ai o adevărată proprietate… Alții cu banii ăștia nici nu fac fundația și zidurile… Iar tu stai deja confortabil în casa ta.

 Modele de case din containere.

Dacă cumva ai impresia că nu sunt frumoase casele din containere cred că încă nu ai văzut ce este frumos. Sunt o mulțime de modele de case din containere pe pinterest iar unii arhitecți au cataloage întregi cu schițe și imagini doar cu case din containere. Poți alege exact ceea ce îți place ție și poți investi doar atât cât îți permite buzunarul. Poți alege case de locuit din 3 containere sau case de locuit din 4 containere. Poți alege să le unești pe toate într-o singură construcție sau poți să faci mai multe construcții.

Photo by Vecislavas Popa from Pexels

Lasă un răspuns