Casa container – soluții ieftine casa la cheie

Casa container – soluții ieftine casa la cheie

Dacă vrei să îți construiești o casă nu diversitatea materialelor de construcții este o problema ci cum alegi cea mai bună variantă pentru tine. Trebuie să fim realiști și să acceptăm că fiecare tip de materiale are avantaje și dezavantaje. E important să cunoști de la început avantajele și dezavantajele fiecărui tip de casă și a materialelor folosite.

De exemplu o casă pe structură de lemn se întreține mai greu și este mai scumpă la fabricație dacă se lucrează corect (lemn tratat, lemn uscat la o anumită umiditate, modalități de îmbinare și alte materiale de izolare folosite). Dacă o face ” nea Dorel cu echipa” atunci o să vezi în timp cât te costă lipsa de informare și treaba făcută neprofesionist. Are însă avantajul că se construiește mai repede și nu implică atât de multă ”dezordine” pe șantier. Casa container – soluții ieftine casa la cheie este o variantă tot mai mult studiată și acceptată de tot mai mulți români.

Din punctul meu de vedere indiferent ce tip de casă alegi, cheia unei case eficiente energetic este să lucrezi ca la carte. De la temelie până la acoperiș hidroizolarea, termoizolarea, fonoizolarea trebuie realizate cu cele mai bune materiale și conform zonei unde este amplasată construcția. Specialiștii spun că folosirea de membrane hidroizolatoare la fundație este obligatorie. Unii adoptă metode improvizate și umezeala este un mare dușman într-o locuință. Termoizolarea față de sol este de asemeni importantă, fie că alegi încălzirea în pardoseală, fie că alegi alt tip de încălzire. Am mai scris aici despre cum se construiește o casă eficientă energetic.

Casa eficientă și confortabilă

Casa container – soluții ieftine casa la cheie poate fi o opțiune pentru construirea unei case eficientă energetic. Poți alege să faci o casă container construită corect. Containerele de șantier sunt o opțiune doar dacă nu ai timp să construiești ce vrei. Dar și acestea trebuie izolate pentru eficientizarea termică din interior. Uneori sunt și foarte scumpe raportat la calitate/preț.

Dar dacă vrei să folosești panouri sandwich în construcția casei poți alege să construiești corect și bine. Poți avea confort termic sporit chiar și într-o ”casă din containere”. Se poate realiza o structură solidă și suficient de groasă pe lemn tratat corect (ignifug, anticarii, etc). Între structura de lemn se va izola cu cele mai eficiente materiale termoizolante. Indicat a se folosi și benzi de etanșare pentru închiderea punților termice. La exterior se pot folosi panouri sandwich de diferite grosimi. La interior se poate folosi OSB și finisare cu rigips, panouri decorative sau alte materiale de finisaj interior.

Casa ieftină și economică

Dacă se vor respecta principiile construirii unei case pasive vei avea o locuință confortabilă și eficientă. Poate nu vei ajunge la cel mai înalt coeficient al unei case pasive dar sigur poți avea o casă confortabilă cu consum minim de energie.
Îți doresc o casă container mai ieftină și eficientă energetic. Da se poate. Nu va fi cea mai ieftină locuință dar raportat le calitate/preț poți avea locuința mult visată.

Un comentariu la „Casa container – soluții ieftine casa la cheie”

Lasă un răspuns