Beneficiile trăirii într-o casă mică

Beneficiile trăirii într-o casă mică.

Pentru a trăi într-o casă mică este nevoie de un stil de viață sănătos. Alegerea unui stil de viață minimalist are mai multe beneficii, nu doar pentru tine dar și pentru familia ta, pentru oraș și la fel de bine pentru pământ. Acest lucru nu are nevoie de multă activitate din partea ta, dar acest impact se întâmplă în general din cauza procesului de micșorare.

Construiește relați puternice

Unul din avantajele trăirii într-o casă mică este timpul de calitate pe care îl poți petrece cu colegii de cameră și cu familia în general în conversații valoroase și timp liber împreună. Să trăiești într-o casă mică presupune să fii în imediată vecinătate cu cineva cea mai mare parte a timpului. Mult mai mult, unele  spații vor fi împărțite cu alții mai mult decât într-o casă unde fiecare are dormitorul și baia lui.

Păstrează mai ușor ordine în bunuri

Este o casă mică, deci nu este prea mult spațiu. Va trebui să găsești locuri inteligente unde să îți pui lucrurile de care chiar ai nevoie, evită dezordinea, nu aduna ce nu îți trebuie. Lipsa lucrurilor inutile îți dă timp și energie, în caz contrar cheltuiești din resursele tale.

Cheltuiești mai puțini bani

Odată ce casa este mai mică ai mai puține lucruri de cumpărat și mai puține lucruri pentru care să risipești bani. Vei sfârși prin a plăti mai puțin pentru lucrurile de care chiar ai nevoie. Deoarece ai mai puțin spațiu de încălzit sau de răcit, mai puține becuri aprinse și probabil mai puțină apă de folosit.

Curățenia este floare la ureche

Spațiile mici nu au nevoie de mult timp pentru a fi curățate deoarece este mai un spațiu mai redus de curățat. Podeaua poate fi măturată, aspirată și spălată mult mai repede decât într-o casă mare. Mai puțină curățenie înseamnă mai puține costuri incluzând și costurile dacă plătești pe cineva șă îți curețe casa din când în când. În plus asta va salva din timpul tău.

Reduce costurile de trai

În afară de asta costurile mici au fost deja menționate, o casa mică are nevoie de mai puțină întreținere. Nu doar că este mică pe interior dar este mică și pe exterior. Asta înseamnă că orice întreținere din exterior cum ar fi curățatul geamurilor, grădinii sau înlocuirea izolației va fi mult mai ușor. Proviziile vor fi în sume mai mici la fel de bine ca timpul petrecut pentru pregătirea acestora.

Reduce stresul general

Când te muți într-o casă mai mică „trebuie să te micșorezi”, asta înseamnă ca ai mai puține lucruri pentru care să te îngrijorezi. Toți ne dorim lucruri drăguțe și pentru ca avem doar câteva lucruri drăguțe le prețuim pe toate. Trăind într-o casă mică poți, să previi acumularea a prea multe bunuri peste timp pentru că nu este prea mult spațiu pentru ele. Având mai puține bunuri și cheltuind mai puțini bani pentru toate astea te simți mult mai liber să pleci în excursii sau să vizitezi prieteni după plăcere. Stresul și îngrijorările pot fi determinate de acumularea averilor materiale, care ne împovărează, ne răpesc energia, timpul și libertatea.

Cauzează un impact cât mai mic mediului

Când toate beneficiile trăirii într-o casă mică sunt combinate, mai puține utilități, consumul mai puțin de energie, mai puține provizii, mai puțin material și mai puțini bani risipiți, tu și familia ta cheltuiți mult mai puțin. Trăind într-o casă mai mică poți conserva energia și resursele naturale și  așa epuizabile, pe care le foloseai la o casă mai mare.

Beneficiile trăirii într-o casă mică sunt foarte multe.

Aici sunt doar câteva. dacă vei întreba familii despre beneficiile trăirii într-o casă mică vei descoperi multe. Dar cel mai important este să trăiești tu bucuria de a avea relații frumoase, timp pentru relaxare și distracție.

Adaptare de: Timotei Gavril foto credit: tinyhousetalk.com

Lasă un răspuns